Ett gott samtal med Umeå Fritid

Idag hälsade Umeå Teknikresurs på kontoret hos Sara Nordström vid Föreningsbyrån i Umeå. Det blev ett trevligt samtal där vi försökte se till möjligheter, lösningar och överlevnad för de lokaler som Umeå Teknikresurs har siktat på.

I det stora hela hoppas Umeå Teknikresurs på att kunna fungera som ett nav i Umeås kulturliv för de oerfarna och amatörmässiga – men drivna och engagerade. UTR siktar på att ha ett lager med utrustning för att montera upp temporära scener, assistera med ljud- och ljusteknik, konstruktion av alla möjliga häftiga lösningar etc.

Samlandet av kompetens, resurser och personer blir för denna nivå av arrangemang en första i Umeås historia. Föreningen står öppen för nära samarbete med t.ex. projektansökningar genom Umeå kommuns ”Påse pengar” och dylika satsningar på oetablerade arrangörer – privatpersoner som föreningar.

Lokalen genererar aktivitet, aktivitet genererar stöd, stöd genererar fortsatt hyra och utökad verksamhet. Framtiden är ljus.

One thought on “Ett gott samtal med Umeå Fritid

  1. Pingback: Det blev inget internet « MMN-o

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>