UTR fixar allsångshäften

Sommaren i City är ett arrangemang som presenteras av Umeå C. Den 15 juli presenterades allsång på Rådhustorget i Umeå, till vilket folk givetvis behöver låttexterna. Även om alla kanske kan refrängerna.

Umeå Teknikresurs fick därigenom uppdraget att trycka upp 700 allsånghäften för utdelning till publiken. Med låttexter levererade av Tiljan så sattes det snabbt och lätt ihop ett enkelt, dubbelvikt A4 utskrivet på ordinarie färglaser. Mjukvaran som användes var Scribus, vilket är skrivet med fri källkod och helt gratis.

Det här är alltså en till sak vi kan hjälpa till med från Umeå Teknikresurs sida. UTR är förmodligen billigare och snabbare att ha och göra med än ordinarie tryckerier. Plus att vi är smidiga nog att vara med i hela ledet, från idé till produkt, och kan t.ex. bidra med erfarenhetsbaserad kritik.

I det här fallet önskade Umeå C använda egna resurser i form av laserskrivare och papper – vilket UTR givetvis inte har något emot. Fort var det gjort i alla fall och resultatet kan man betrakta som PDF!

2 thoughts on “UTR fixar allsångshäften

  1. Pingback: Piratpartiet glömmer piratkopieringen « MMN-o

  2. Pingback: Verksamhetsberättelse 2010 « Umeå Teknikresurs

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>