Projektorhylla och gentlemän

Projektorhylla i taket. Lagom perfekt.

Tidigare rapporterade vi om projektorduken som sattes upp i lokalerna på Fabriksgatan. Till detta tänkte vi först att man skulle ha verktygsbänken Hjulis som projektorplatå, men eftersom lathet är alla uppfinningars moder kom vi på något mycket bättre.

En hylla skruvades således upp ovanför dörren mot mekrummet, riktad mot projektorduken. Projektorn vi använder är inte av bästa kvalisort, så den är stor, tung och har något slags sync-fel samt inneboende spökbild. För rörlig bild fungerar det dock helt okej – och för presentationer gäller det bara att inte vara så kräsen.

I och med sommarlovet har aktiviteten ökat på Fabriksgatan, med folk som inte längre är upptagna med plugg och dylikt. Därför passar sig en permanent monterad projektor väl, med filmkvällar och allt vad det heter. Common Culture of Umeå har redan bjudit till informella filmkvällar i syfte att betatesta – kanske börjar de öppna upp för öppnare inbjudningar framöver.

Från gentlemannarummet.

Vad vi hört så ska även The Gentlemen Game Association of the North alldeles strax komma igång med rollspelskvällar i lokalerna. Mycket spännande med en alldeles egen gentlemannaklubb i Umeå, måste jag säga! Spelklubbens idéer kring könsneutralitet är även intressanta med tanke på inriktningen ”gentlemännen”.

Så vem sade att Umeås kulturliv dör under sommaren? Visst, vi ska försöka få lite fritid och åka iväg på festivaler och sådant själva – men det finns ju närmast oändligt med tid däremellan! Mmm, ideellt och obetalt kulturslaveri!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>