Vad vi erbjuder

Umeå Teknikresurs har kompetens och verktyg för så gott som alla situationer som behöver någon form av tekniskt relaterad lösning. Det kan gälla såväl mjukvara som hårdvara, ljud och ljus, internet och papperstryck. Vi försöker sammanfatta detta så simpelt som möjligt på dessa sidor.

Är det något du tvekar över, eller saknar, så kontakta oss. Det går säkert att fixa på något vis – om inte vi kan fixa det så känner vi säkert till någon annan ni kan kontakta! Prismässigt kan det direkt nämnas att ideella evenemang kommer undan billigare än kommersiella jippon. Samtliga priser är inklusive moms.

Ifall vi tycker om idén eller syftet med uppdraget vi ombeds utföra så ska vi inte hymla med att vi är ideella eldsjälar själva och gärna ställer upp ”för att det ska göras”. Fast föreningen har hyror att betala, så om det är möjligt kan man ju alltid söka projektpengar hos t.ex. Umeå kommun eller t.ex. Västerbottens Läns Landsting!

Datasupport

Visst, vi kan givetvis hjälpa till med datorn också, men rubriken åsyftar till faktiska informationsrelaterade supportärenden. En behovsundersökning anser vi självklart ska vara gratis – man ska inte betala något utan att ha fått något konkret. Exempel på vad vi kan hjälpa till med är bland annat:

  • Hur man fixar en simpel men kompetent hemsida/blogg till förening/företag
  • Konvertering mellan olika filformat, såväl media som dokument
  • Skapande av videosekvenser, videoklipp eller ”YouTube-material”
  • Återskapa raderad data från minneskort eller hårddisk

Dokumentation

Bild, ljud och video. Vi har utrustning för att dokumentera endera eller samtliga medium. Önskat leveransformat är endast begränsat efter upptagningsutrustning, dvs i dagsläget kan HD-film med 5.1-ljud vara svårt att leverera för oss. Fast handlar det bara om något att minnas och inte till för biosalongen så ska ni se att ni blir nöjda!

Beroende på projekt, längd och utformning så varierar förstås priset. Men tänk 500-1000kr för en kvälls dokumentation.

Ljud- och ljustekniker

Uppsättningar med enklare riggar av ljud och ljus har UTR inga problem att styra upp. Detta inkluderar såväl konserter som konferenser eller talarhörnor.

Beroende på om vi behöver ta egen utrustning eller ej så varierar priset. Räknar man med 500kr/kväll för en tekniker så kan uthyrningen alltid diskuteras.

Uthyrning av teknik

Umeå Teknikresurs har ett lager för enklare uppsättningar, t.ex. torgmöten, små konserter eller kompletterande utrustning. Se vår inventarielista för en snabb överblick, men kom ihåg att vi säkert kan ordna saker som vi inte skaffat än! Bara vi får lite förvarning brukar det inte vara något problem.

Pris- och inventarielistan anger en del av vad vi kan skaffa fram och hyran på respektive grej. Håll i åtanke att man kan snacka med oss och gärna skaffa fram paketpriser eller t.ex. kombinera med tekniker.

Trycksaker

UTR klarar av att leverera och medverka från idé till produkt på trycksaker av olika slag. Det kan handla om häften, ordinarie utskrifter, broschyrer och informationsblad när det kommer till papper. Utöver detta så finns det möjlighet att använda såväl tyg som plast och metall för att t.ex. föra fram ett budskap eller offentliggöra information.

Kostnaden ligger nära självkostnadspris för färdigställda trycksaker och för att framställa något från idéstadiet är det självklart frågan om hur mycket arbete som krävs. UTR förespråkar dock ofta minimalism och tycker det är bra med enkla och simpla men fortfarande estetiskt tilltalande produkter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>