Osjälv 2010

En av de inhuserade föreningarna på Fabriksgatan under verksamhetsåret 2010 var Common Culture of Umeå. Efter en lyckad tillställning på Hamnmagasinet i Umeå december 2009 ville arrangörerna, tillsammans med ett par av de akter som uppträdde, även göra något under sommaren. Resultatet blev Osjälvständighetsfestivalen 2010.

Arrangemangets beskrivning

CCOU var alltså arrangerande förening och beskriver själva Osjälvständighetsfestivalen på sin hemsida:

Osjälvständighetsfestivalen 2010 var en drogfri festival arrangerad huvudsakligen av ungdomar i Umeå. Detta gjordes med stöd av Umeå Kommun och Västerbottens Läns Landsting samt ett eluttag från Umeå Energi.

Festivalen hölls på midsommarafton (25 juni) 2010 vid Nydalasjön på udden ”Hällan” i Umeå. Arrangörerna kallade även denna udde för ”Kärleksudden”.

Våra uppgifter

Umeå Teknikresurs lastar av inför Osjälv 2010.

Umeå Teknikresurs blev uppdragna att sköta/fixa scenplanering, teknik och utrustning till området. Detta innebar allt från avspärrningsband till publikens filtar och presenningarna som hölls uppe av våra snören. Samt en massa annat stor- och småkrafs.

Ljudutrustningen i form av högtalare och monitorer hyrdes in huvudsakligen från Umeå Scenteknik, eftersom vi inte var helt säkra på vad vår innevarande utrustning kunde leverera. Däremot var vi själva ljudtekniker och levererade allt i ljus-, mic- och kabelväg.

Under festivalkvällen var det dessutom Umeå Teknikresurs som ansvarade för säkerheten med festivalvakter. Detta eftersom ingen ordningsvakt blivit tillförordnad, men arrangörerna räknade kallt med att beredskap alltid är nödvändig. Inga olyckor eller handgemängen uppstod.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>